Υποκρισία από τους διαφωνούντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εξέθεσε δημοσίως τους πρώην και νυν ομόσταυλούς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας, σε συνέντευξή του σήμερα στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το πολυνομοσχέδιο, τους πλειστηριασμούς και την υπερφορολόγηση.

 

«‘Ηξεραν τα πάντα εδώ και μήνες», είπε στην ουσία ο Χρ.Μπγιάλας, καθώς οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνονταν στο πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την ερώτηση που κατέθεσε στις αρχές Νοεμβρίου, στην Ευρωβουλή και στον Όλι Ρεν, ο Νίκος Χουντής, ως ευρωβουλευτής του ΛΑΕ. Κάτι που παρέλειψε να πράξει ότανήταν ευρωβουλετευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στις όψιμες φωνές διαμαρτυρίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του Γαβριήλ Σακελαρίδη, συμπεριλαμβάνεται επίσης η απουσία από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, του Στάθη Παναγούλη, ο οποίος τιμωρήθηκε με την απομάκρυσή του από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως, η καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, η διαφωνία του οποίου έπληξε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να εκπαραθυρωθεί και ο ίδιος από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Όψιμη διαμαρτυρία και από την πρώην ΥΠΟΙΚ της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και νυν  στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Νάντια Βαλαβάνη.

 

«Σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής δυστυχίας για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα τον νόμο Κατσέλη», δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη. Κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «εμφανίζει ως διαπραγματευτική της επιτυχία ότι κατάφερε να διατηρήσει ακόμα για ένα 7μηνο το 30ήμερο μέχρι το “θάνατο”», και πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση «αντί να σκεφτεί σοβαρά πως μπορεί, έστω και τώρα, να διασωθεί η ρύθμιση, εμφανίζεται να θεσπίζει μια κάποια «ανακούφιση» των χρεοφειλετών του δημοσίου κατ’ αναλογία της μεθόδου που πρότεινε ο Νασρεντίν Χότζας στον άνθρωπο που ζούσε σε μια τόσο μικρή καλύβα, που δε χωρούσε καλά-καλά ο ίδιος». Κατηγόρησε επίσης τη κυβέρνηση ότι σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής δυστυχίας για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, τινάζει στον αέρα τον νόμο Κατσέλη.

               

Από τη πλευρά του ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε ότι: «Υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές, δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής». Αλλά έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και παρά την τιμωρία του με  διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».

               

«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», δήλωσε ο πρώην πια βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικόπουλος, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά», δήλωσε ο Ν.Νικόπουλος. Κατηγόρησε Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά. «Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά», δληωσε. Κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι «λησμονεί ότι τόσο  προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα (13 Σεπ 2015 Π. Καμμένος στην Πάτρα: Είμαστε εγγυητές της Α κατοικίας όλων των Ελλήνων, όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα «προαπαιτούμενα».

               

Ο Ν.Νικολόπουλος αρνήθηκε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα δηλώνοντας ότι: «Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο».

 

Σε όλες αυτές τις όψιμες φωνές διαμαρτυρίας που δήθεν τάσσονται στο πλευρό των δανειολητπών και αγωνίζονται για τη προστασία της κύριας κατοικίας πάνω από ενός εκατομμυρίου δανειοληπτών, απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας. «Ο νόμος για τους πλειστηριασμός ήταν γνωστό ότι θα έλθει. Στις 14 Αυγούστου ψηφίστηκε το πλαίσιο των μέτρων από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου και ήταν μέσα και το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων», δήλωσε, αφήνοντας να διαφανεί η υποκρισία όλων όσων γνώριζαν από πριν για τα μέτρα που πρόκειται να έρθουν για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, αλλά τώρα προβάλλουν δήθεν διαμαρτυρίες με σκοπό, απλά και μόνο, τη προσωπική τους διάσωση.

 

danioliptes.gr