Σε μια πρωτοφανή κίνηση ακύρωσης συμφωνίας με δανειολήπτη προχώρησε η τράπεζα Eurobank.

 

Δανειολήπτρια, κάτοικος Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, που είχε οφειλή ύψους 16.000 ευρώ στη Eurobank, κατέθεσε το περασμένο Νοέμβριο αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Στις 15 Δεκεμβρίου δέχτηκε τηλεφώνημα από τη υπάλληλο της Eurobank, η οποία της έκανε πρόταση να κουρευτεί κατά 10.000 ευρώ η οφειλή της και της έδινα τη δυνατότητα να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό των 6.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα 7 χρόνων πληρώνοντας 75 ευρώ το μήνα. Η δανειολήπτρια δήλωσε ότι έκρινε τη πρόταση ως πολύ συμφέρουσα, αλλά ενημέρωσε επίσης τη τράπεζα ότι είχε ήδη καταθέσει αίτηση για υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη και ότι υπάρχει ήδη προσωρινή διαταγή και ότι έχει οριστεί και η ημερομηνία της πρώτης δίκης.

Στις 4 Ιανουαρίου 2016 η δανειολήπτρια, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Παπαϊωάννου, πήγε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη για να αποδεχτεί τη πρόταση που της είχε κάνει η τράπεζα.

Η υπάλληλος που της είχε τηλεφωνήσει για να της κάνει την πρόταση επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της Eurobank από όπου συνάδελφός της της είπε πως από τις 22-12-2015 στο σύστημα της τράπεζας φαινόταν ότι η δανειολήπτρια είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη και ότι γι αυτό το λόγο η πρόταση της τράπεζας ακυρώνεται. Η δανειολήπτρια δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να κάνει επί τόπου και άμεσα εξώδικο με το οποίο παραιτείται από την αίτηση υπαγωγής της στο νόμο Κατσέλη, ώστε να διευκολύνει τη τράπεζα και να ισχύσει η πρόταση που της είχε γίνει. Αλλά και πάλι ο υπάλληλος της τράπεζας δήλωσε ότι η πρόταση που της είχε γίνει έχει ακυρωθεί και κάλεσε τη δανειολήπτρια να καταθέσει η ίδια προς τη τράπεζα δική της πρόταση.

Από την περιπέτεια της δανειολήπτριας προκύπτει ότι η διαδικασία ένταξης ενός δανειολήπτη στο νόμο Κατσέλη λειτουργεί αποτρεπτικά προς τις τράπεζες ώστε να καταθέσουν κάποια πρόταση διευκόλυνσης προς τους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Και άρα λειτουργεί εν τέλει εις βάρος του δανειολήπτη, ο οποίος μένει και πάλι χωρίς καμία προστασία απέναντι στις τράπεζες.

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.