Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κάνουν μία αγωνιώδη προσπάθεια να δραματοποιήσουν μία συνομιλία που είναι προϊόν υποκλοπής, για την οποία και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι αληθινή. Την ίδια ώρα «κτυπά» με δηλώσεις του και ο κ. Παυλόπουλος. Μετά από τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού ανακάλυψε και την ευθύνη της ΕΕ που δεν έχει ακόμη αναλάβει το ρόλο του ΔΝΤ…
Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι το ΔΝΤ θα πέταγε την σκούφια του από την χαρά του αν βρισκότανε κάποιος να του δώσει πίσω τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη ξοδέψει στην ελληνική υπόθεση. Κάποιοι στην Ελλάδα μπορεί να θεωρούν ψίχουλα αυτά τα χρήματα και να πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πιεστούν. Δεν πιστεύουν, όμως, το ίδιο και στην Ευρώπη…
Οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να περάσει από τα Κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ. Μία νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας με τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ του ΔΝΤ και με ένα ακόμη επιπλέον ποσό της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από το κενό που θα αφήσει στο πρόγραμμα η αποχώρηση του ΔΝΤ, είναι προτάσεις που δεν περνάνε σε ξένα Κοινοβούλια!
Σήμερα βγήκε στον αέρα μία συνομιλία. Σωστή ή λάθος, είναι προϊόν υποκλοπής. Το γιατί βγήκε στον αέρα είναι ένα θέμα. Το τι δηλαδή εξυπηρετεί. Πιο σοβαρό όμως είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας έσπευσε να υιοθετήσει το προϊόν της υποκλοπής ως αληθινό. Αν αυτό δεν είναι προβληματικό από μόνο του, ας το χαρακτηρίσει κάποιος όπως αλλιώς νομίζει!
Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι για το ίδιο θέμα έσπευσε να κάνει με μεγάλη ταχύτητα δήλωση και ο κ. Παυλόπουλος. Ο οποίος πριν δύο μέρες ανακάλυψε τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού. Ο υπερκομματικός πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι η ΕΕ έπρεπε να είχε αναλάβει τον ρόλο του ΔΝΤ. Προφανώς με κάποιον το έχει συζητήσει το θέμα. Θα τον έχει ρωτήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ποιος μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό και τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει κάποιος πρόθυμος να πληρώσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται.
Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας κινητοποιείται και ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν δεν είναι ένα καλά σκηνοθετημένο έργο που θα μας οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις, τότε πρόκειται για ένα ακόμη κακοπαιγμένο θεατρικό έργο. Το πιο πιθανό πάντως είναι το πρώτο σενάριο, να βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις. Αυτό δηλώνει και η παρουσία του κ. Παυλόπουλου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε άλλα θέματα, όπως εκείνο των παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη, δεν μίλησε και παρά το γεγονός ότι έχει τις γνώσεις και το ειδικό βάρος για να αναφερθεί σχετικά. Με την Οικονομία δεν είχε ποτέ καλή σχέση, αν κρίνουμε και από την περίοδο που ήταν υπουργός…
Θανάσης Μαυρίδης, liberal