Παρά τις αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων και την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να είναι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα του μέτρου, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι κυβερνητικοί εταίροι και την αντίθεση της ΑΔΕΔΥ.

Στο μοντέλο που εξετάζεται μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταβολή του 70% του μισθού όσων τεθούν σε εφεδρεία για επαρκές διάστημα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας του μέτρου.

Τις προσεχείς ημέρες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, με τον κ. Βενιζέλο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την αποτελεσματικότητα του μέτρου ενώ τον κ. Κουβέλη να είναι αρνητικός. Άλλωστε, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει ότι «είμαι κατηγορηματικά αντίθετος.

Αποδείχτηκε ότι στο μέτρο που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους, εξετάζεται και η μη ανανέωση συμβάσεων για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου.

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το ενδεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα τα συζητάμε. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κάτι.» Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας.

Kathimerini

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.